Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Μανωλάδα: Τα βασανιστήρια συνεχίζονται – Εκοψαν νερό κ΄ ρεύμα στους 150 εργάτες


manwl
Τα βασανιστήρια των 150 αλλοδαπών εργατών στη Μανωλάδα δεν σταμάτησαν, οι κυβερνητικές υποσχέσεις περί προστασίας τους δεν τηρήθηκαν, τα δεδουλευμένα τους δεν καταβλήθηκαν ακόμη… και δεν φτάνουν αυτά. Μετά τις σφαίρες που δέχτηκαν στα μέσα Απριλίου από τους εργοδότες – «πιστολέρο», οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, τώρα οι ίδιοι άνθρωποι τους έκοψαν το ρεύμα και το νερό για να τους εκδικηθούν με την ελληνική κυβέρνηση «νίπτει τα χείρας».

Σε αυτή την καταγγελία – «σοκ» προχώρησε η προσκείμενη στο ΚΚΕ συνδικαλιστική παράταξη, το ΠΑΜΕ, μέσω γραπτής ανακοίνωσης της. Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, «εδώ και 10 μήνες παραμένουν, πλέον, απλήρωτοι οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα, που στην προσπάθεια τους να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους αντί για χρήματα δέχτηκαν σφαίρες». Ο εργοδότης, συνεχίζει η ανακοίνωση, όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί ακόμη αλλάμε την κατάπτυστη ανοχή και αναλγησία  της κυβέρνησης μπορεί και εκβιάζει τους απλήρωτους, κόβοντάς τους ρεύμα και νερό!
«Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ασύδοτου εργοδότη είναι εξίσου βαριές. Κοστολογούν τις ανθρώπινες ζωές με μικρότερη αξία από το κόστος της κιλοβατόρας» τονίζει το ΠΑΜΕ επισημαίνοντας: «Αιδώς Αργείοι. Οι δεσμεύσεις ότι θα πληρωθούν, ότι δεν θα απελαθούν, ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, κ.λπ. ήταν για άλλη μια φορά κούφια λόγια. Οι επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων στη Μανολάδα για να λάβουν γνώση των συμβάντων και να επιληφθούν των προβλημάτων, ήταν για άλλη μια φορά μόνο για το θεαθήναι.
Εξάλλου ο Υπουργός εργασίας Γ. Βρούτσης ανοίγει τις πόρτες του Υπουργείου μόνο στους μεγαλοπαραγωγούς της φράουλας και ποτέ στους εργάτες, δείχνοντας ανερυθρίαστα  σε κάθε ευκαιρία ότι είναι Υπουργός των καπιταλιστών και όχι των εργατών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...