Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

"Καμπάνα" σε πρώην βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ που έταξε διορισμό

Σχόλιο: οι αρχάγγελοι της αξιοκρατίας αποδεικνύονται αρχιερείς του νεποτισμού. Είναι επιτακτική ανάγκη να πάψει η Ελλάδα να είναι η χώρα των αξιοποιημένων αναξιοτήτων και των αναξιοποίητων αξιών.
Φυλάκιση 20 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θράκης στον πρώην βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Σαλίκα λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση εμπορίας θέσης εργασίας στο δημόσιο αντί χρηματικού αντιτίμου.

Ο κ. Σαλίκας, που είχε εκλεγεί βουλευτής την περίοδο 1989-1993, κατηγορούνταν ότι υποσχέθηκε το 2006 να διορίσει στο δημόσιο μια γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, την οποία είχε συστήσει στον φίλο του, Χαράλαμπο Βαμβακίδη, ο οποίος εμφανιζόταν ως άνθρωπος του περιβάλλοντος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Ο πρώην βουλευτής, σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει η γυναίκα, της δήλωσε ότι είχε τη δυνατότητα να τη διορίσει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αντί 10.000 ευρώ ενώ κατέβαλε και 23.000 ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2007 στον φίλο του. Ο πολυπόθητος διορισμός όμως δεν ήρθε ποτέ.
Έτσι η γυναίκα κατέθεσε μήνυση τόσο κατά του πρώην βουλευτή όσο και κατά του φίλου του, με τον τελευταίο να καταδικάζεται το 2009 από το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη εννιά ετών.
Στην απολογία του, ο κ. Σαλίκας υποστήριξε ότι τις 10.000 ευρώ τις είχε δώσει στον Χ. Βαμβακίδη και ότι δεν είχε ωφεληθεί ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι την επίμαχη χρονική περίοδο δεν ήταν βουλευτής.
Σε πρώτο βαθμό, το 2011 ο πρώην βουλευτής είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών για απάτη ενώ το Εφετείο του επέβαλε φυλάκιση 20 μηνών με τριετή αναστολή.
Πληροφορίες από thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...